dörrtapet

Går det att tapetsera en dörr?

Idag är det mycket vanligt med tryckta tapeter i svenska hem. Men hur ofta har folk tapeter på dörrar? Det kan inte ses som lika självklart men är faktiskt inget större problem. Om du vill dekorera med fototapet så kan du absolut beakta att smycka dina dörrar med den. Det gäller bara att ta en titt på dörrens form och material för att komma fram till hur det här kan fungera.

Dörrar med lister kräver genomtänkt tapetsering

En slät dörr är ju verkligen inte svår att tapetsera. Det är bara att måtta upp hur stor den är och beställa rätt storlek på tapet. Men om det är en konstnärlig dörr med lister så får du tänka lite annorlunda. Då kanske du vill ha tapet på vissa partier men inte på andra. Det kan ge en häftig effekt.

dörr med lister

Tapetseringen kan dämpa ljud

När du använder tapet på dörrar så kan det påverka hemmets aukustik. Det är också därför som många väljer tapeter för garderober i rum där det lätt blir lite slamriga ljud. Tapeten som är lite tjockare fungerar i stort sett som en ljudabsorbent. Det kan vara något att beakta!

Matcha dörrens tapet på rätt sätt

Tänk på hur tapet för dörrar kommer att passa ihop med väggar. Ibland är det bäst att använda samma tapet som du har på väggar till dina dörrar. Ibland kan det bli fint med något som avviker. Konsultera med andra om du känner dig osäker så att det blir snyggt.