företagsgåva

Hur väljer du företagsgåvor som är unika?

Företagspresenter är ett utmärkt sätt att visa dina anställda, klienter och kunder hur mycket du uppskattar dem. En företagspresent är inte bara ett bevis på att du värdesätter er arbetsrelation. Presenten kan också vara något som stärker ditt varumärke och som bidrar med ökad lojalitet. Både från anställda och kunder.

Det finns många olika typer av företagsgåvor som du kan ge till dina anställda och till kunder. Vad är unikt men samtidigt bra? Du kanske inte ska komma med fototapeter barnrum blir fina av då det är lite av ett intrång i deras privatliv.

Precis vad du väljer beror på din budget och vad du tror skulle uppskattas mest. Vi tar en titt på några saker att tänka på som kan hjälpa dig till en riktigt unik och omtalad företagsgåva…

Välj de perfekta företagsgåvorna genom att tänka på följande:

Typ av gåva

Det första du bör tänka på när du väljer företagsgåvor är vilken typ av gåva du vill ha. Det finns många olika typer av gåvor som du kan ge bort. Det är viktigt att välja en som kommer att uppskattas och användas av mottagaren. Är det billig fototapet för arbetsplatsen eller kanske en fruktskål, det är upp till dig att avgöra vad som kommer att gillas.

Några populära alternativ som kan bli mycket personliga är:

Presentkorgar

Du kan fylla korgen med en mängd olika saker som mottagaren kommer att älska. Det kan vara helt unika saker som du vet gillas av personen. Du kan välja ett tema för korgen som gourmetmat, vin eller spaprodukter.

Presentkort

Det är ett annat populärt alternativ för företagsgåvor. Presentkorten är lätta att köpa och du kan välja hur mycket du vill ge. Mottagaren kan sedan använda presentkortet för att köpa vad han eller hon helst vill ha.

Budget

När du väljer företagspresenter är det viktigt att tänka på din budget. Det finns ingen anledning till att spendera överdrivet mycket pengar på gåvor till anställda och kunder. Men du måste också se till att du inte är snål för det kan ge helt fel effekt.

bonbon choklad
Dyr choklad behöver inte vara så dyr och den uppskattas!

Det är en bra idé att sätta upp en budget för dina presenter innan du börjar handla. På så sätt kan du fokusera på att hitta gåvor som ryms inom din budget. Sök efter saker som du kan trycka företagsnamnet på inom din budget. Du kan bli överraskad då du inser att det är unika prylar som är högst användbara.

Tänk dock på att företagspresenter är skattefria upp till 500 kronor om det är julgåva och upp till 15 000 kronor om det är minnesgåva.

Tillfälle

Tillfället är en annan viktig faktor att ta hänsyn till när du väljer företagsgåvor. Du bör välja en gåva som är lämplig för årstiden och syftet. Det blir en viss present till anställda för julfesten och en helt annan typ av gåvor till folk som passerar er monter på mässan.

Omtänksamhet

När du ger affärsgåvor är det viktigt att vara omtänksam. Mottagaren kommer att uppskatta en gåva som ges med eftertanke och omsorg. Om du bara tänker till lite så kommer det att kännas. Något som du tycker är unikt är ju det.

Håll dessa tips och punkter i åtanke när det blir dags att välja årets företagspresenter till anställda, kunder och nya kontakter!