Hur mycket kostar fototapet?

När du räknar på priset på fototapet måste du vara medveten om hur stor yta du ska tapetsera. Det kan också finnas begränsningar för hur stor en fototapet kan vara. Men normalt sett så får du priset som en viss summa per kvadratmeter. Du får alltså räkna ut hur många kvadratmeter du behöver av ett visst motiv och så gångrar du detta med priset som anges.

Det blir då billigare med fototapet för garderob än vad priset landar på för att tapetsera hela vardagsrummet med bilder.

Vad är ett normalt pris för fototapet?

Precis vad din fototapet kommer att kosta beror alltså på storleken på väggen du tapetserar. Men du kan räkna med allt från 300 kronor per kvadratmeter och upp. Du får betala mer för högre kvalitet och det kan förstås vara värt att göra det om du vill ha en tapet som kommer att hålla länge trots stänk och slitage.

Kostnad för montering blir mindre med fototapeten

Det blir ofta billigare att montera en fototapet eftersom den kommer med det lim du ska blöta och använda för montering. Detta skiljer sig en hel del från traditionell tapetsering där du behöver många olika redskap.

Billig fototapet kan vara rätt val

Det finns billig fototapet och den kan absolut vara rätt val ibland. Om du hittar fototapet pris som ligger under 300 kronor så kan det dock bero på att den kvalitet du får inte är så hög. Dessutom är det inte säkert att tapeten då är gjord av giftfritt material vilket kan vara extra viktigt till exempel då du vill ha fototapet för barnrum.