Ska jag tapetsera garderoben?

En garderob kan ha väldigt tråkig interiör såväl som exteriör. Om dörrarna är trista att se på så kan du absolut tapetsera garderoben. Det är länge sedan enbart de rika hade råd med tapet. Idag kan alla som vill klä hemmets väggar med vackra mönster, bilder och färger göra det!

Tapet på garderobsdörrar

Med tapet på dörrarna till garderoben så får du en helt ny känsla i rummet. Det finns lite olika sätt att tänka på när du ska välja typ av tapet.

I grund och botten så rör det sig om 3 alternativ:

  1. Samma tapet som på resten av väggarna
  2. En unik tapet som matchar rummet väl
  3. Fototapet med spännande bilder

Se närmre på dessa alternativ för att komma fram till vad som kommer att passa rummet och garderoben allra bäst.

Tänk också på att typ av tapet kan påverka saker som ljud i rummet. Om det ekar mycket och garderobsdörrarna bidrar till denna effekt kan en mjukare tygtapet vara ett perfekt val. Detta kan fungera som ljudabsorbent i rummet och skapa en mycket bättre ljudmiljö.

Tapet i en walk-in-closet

Om du har ett litet rum som garderob så kan du vilja tapetsera garderoben för att skapa en skön känsla i den. Här kan du tänka lite på vad som kommer att ge dig lugn och ro när du väljer kläder. Ett kul mönster kanske känns coolt och intressant. Men frågan är om du vill att garderobens tapet ska ta överhanden.

Med tanke på att det är dina kläders rum så kan det vara klokt att välja tapet för garderoben som är mer tillbakalutad. Helst i en färg som inte stör ditt intryck då du ser på dina kläders färger och mönster.